onsdag 19 december 2012

Entreprenöriellt lärande på Vallhamraskolan

Eleverna i åk 6 på Vallhamraskolan har sänt radio live i Göteborgs lokalradio. FramtidsFrön  är en ideell förening som arbetar med entreprenörskap i grundskolan och dom hjälpte till att organisera detta. Partille kommun har avtal med den här föreningen så vi använder oss av deras tjänster gratis. Kanske något för din skola eller klass också?

Fem klasser på Vallhamra skolan har arbetat med ett media projekt under hösten och radion var en del i projektet. De förberedde sig i skolan genom att spela in reportage som levererades via ett usb-minne. De redigerade ljudfilerna i Audacity och använde jinglar från Multimediabyrån. Så det var endast två eller tre elever åt gången som fick vara med live och sända i radion. Hela klassen var med på radiostationen och kunde följa sändningen som även streamades via Bambuser.


De fem klasserna hade lite olika ingångar. Två klasser hade som tema hur det är att fylla tolv, 2012. En klass hade studerat teknikutvecklingen och två andra klasser religion. Detta blev en väldigt spännande dag och ett väldigt annorlunda sätt att redovisa sina kunskaper på. Det här rekommenderas varmt och om ni har fler frågor kan ni kontakta Jenny Lind på Vallhamra skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar