lördag 13 april 2013

Världens bokfest

Upptäckte nyss att jag publicerat några inlägg här på den här bloggen på elever som visar och berättar om böcker som de läst. De hamnade på fel blogg... Men då kan jag ju passa på och berätta om bloggen de skulle ha hamnat på - Världens bokfest.
I oktober samlade vi alla treor och fyror i vår eminenta studiehall och introducerade idén för dem. Therese hade fått David Lagercrantz att spela in ett alldeles särskilt filmklipp till Vallhamraeleverna om hur viktigt det är att läsa, inte minst hans egna bok om Zlatan... Vi berättade att vi vet att det betyder så mycket att man läser böcker så att vi till och med kan tänka oss att muta dem lite. Så för varje bok som läses, och därmed varje boktips som görs tjänar de poäng. Läs mer om poängstegen och reglerna på siten.

Detta har resulterat i ett fasligt läsande, pratande om böcker, lärande av moviemaker, biblioteksbesök, prat om upphovsrätt, sökande av fakta, övande framför speglar och kompisar, mailande, engagemang och glädje. I skrivande stund har siten 2116 sidvisningar och 173 inlägg har gjorts. 
Den 23 april firar vi bla genom att vara med och försöka slå världsrekord i läsning, med hjälp av Martin Widmark. Senare i vår blir det författarbesök. Kolla gärna in Världens bokfest och använd boktipsen!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar