lördag 10 mars 2012

NU FUNKAR DET! (eller Google Apps for Education)


För snart två år sedan bestämdes det att Partille skolor skulle använda live@edu för e-post, lagring och för att kunna samarbeta med dokument mm. Vad det gäller e-posten och lagringen så har detta fungerat förhållandevis bra och de flesta pedagoger har fått detta att fungera. Men när det kommer till de kollaborativa arbetet så har det helt enkelt inte fungerat. Och enligt min mening så är det detta som gör skillnaden på gårdagens analoga skola och framtidens digitala. Samarbete mellan elev/elev, elev/lärare, lärare/lärare måste fungera.
Istället för live@edu så valde några skolor att börja använda Googles tjänster som docs, sites, kalender osv. Två skolor valde i höstas att gå över till Google Apps for Education. Då skapar man konton till alla lärare och elever och administrerar detta själva på skolan. Flera andra skolor är i startgropparna och de filmsnuttar som följer är ett försök att visa hur det fungerar för lärare och framför allt för elever.

(Filmerna är filmade och redigerade med en Ipad. Ljud och bild blir inte i proffskvalitet men det är enkelt och går snabbt!)

Film 1: Bakgrund till Google Apps for Education. Med och av Johan Unosson.Film 2:Visar hur enkelt man skapar dokument, delar dessa och hur elev/elev, elev/lärare och lärare/lärare kan samarbeta. Med eleven Mattias och läraren Jacob Möllstam.
(Skärmen syns tyvärr lite dåligt men budskapet framgår förhoppningsvis ändå!)


Film 3: Här visar en elev och en lärare tre olika exempel på hur man kan använda Google Apps for Education. Med eleven Sarah och läraren Gustav Elowsson.
(Skärmen syns tyvärr lite dåligt men budskapet framgår förhoppningsvis ändå!)


/Johan Unosson

1 kommentar:

  1. Skriva tillsammans o Google dokument;

    http://www.youtube.com/watch?v=H15nAmht_Vk&list=PLF8053A98AC8F53CB&index=5&feature=plpp_video

    SvaraRadera