tisdag 8 november 2011

Skulltorps utveckling!

Känns som att vi är i en enormt spännande tid både kunskapsmässigt och utvecklingsmässigt. Allt går fort vilket är positivt med det är mycket att sortera vad gäller nya lärverktyg, implementering och vision.

Vi är igång med installationen av Google apps (education), Live, 121 datorer på mellanstadiet, gummidatorer i f-klass och igår kom 4 efterlängtade Ipads!

Snabba ryck med att ta hem och installera pedagogiska appar och idag ut och provköra i verksamheten! Är smartphoneägare sedan ett par år tillbaka men slogs idag av hur otroligt tacksamt pedagogiskt verktyg Ipaden är i vår verksamhet. Under några timmar sprang jag runt till olika klasser och hade små grupplektioner med läsinlärning, matematik, värdegrund, ordförståelse, musik och sagoberättande! Barnen ville inte sluta och det var fantastiskt att se hur engagerade och målmedvetna de var.

Enligt planen kommer det finnas Ipad i f-klass, spec-team, förberedelseklass och klass 1-2.
Inser att 4 st är för lite på en skola med knappt 200 elever men en bra start!

En fundering jag fick var: är datorns tid förbi? Ligger vi för långt efter i skolutvecklingen? Vi behöver ju ligga i framkant, och kollar man ut i världen så ser det ut som att speciellt lärmiljöer och verktyg blir allt mer mobila.  /Gustav (Skulltorpsskolan)


5 kommentarer:

 1. Det låter som om det är i full fart på Skulltorp. Underbart att läsa. Det är säkert många som vill ta del av era erfarenheter vad det gäller iPad i undervisningen.

  SvaraRadera
 2. Vi har börjat på en sida för att sprida goda iPad resurser. Alla får gärna hjälpa till att fylla på.
  https://sites.google.com/site/ipadipartille/

  SvaraRadera
 3. Ja det är full rulle här! Det bästa är att se utvecklingen med digitala verktyg vad gäller individualisering i undervisningen och att pedagogerna börjar se vinsterna med användningen och är positivt inställda!
  Bra tips om ipadsidan. Jag och pedagogerna på Skulltorp kan nog bidra med en del bra grejer snart då vi kommer använda paddorna i olika stadier och efter olika behov.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad spännande! Jag har tänkt på på att den digitala satsningen så ofta riktar sig mot de äldre eleverna men det finns så mycket vinning bland de yngre. Att skriva sig till läsning på en iPad blir så spännande och enklare för små händer som ännu inte är motoriskt utvecklade.
  Jag vet vad min 5-åring ska få i julklapp :)

  SvaraRadera
 5. Ja verkligen! Kör hemma med min 4-åring och det är helt grymt med läsning, matte osv. En väl investerad julklapp som även mamma kan ha mycket nytta av!

  Antar att ni kanske sett denna fr pedagog Sthlm?
  http://youtu.be/M9LAt4srXzg

  SvaraRadera